Om Ölen

hadiraja öl

Hadiraja är en torrhumlad, smakrik lager som är framtagen av Train Station Brewery och artisten Erik Grönwall. Erik registrerade namnet Hadiraja efter inspiration från scenen ur Jönssonligan när Dynamit-Harry försöker beställa en öl i baren. Vi tackar för alla skratt och för en mycket god öl.

Som den ölentusiast han är och efter att ha sett och avgudat Jönssonligan under hela sin uppväxt fick Grönwall en vision – att släppa ett eget öl vid namn Hadiraja. Han kontaktade sin barndomsvän Simon Vikström som är VD på bryggeriet Train Station Brewery.             

”Jag har alltid älskat scenen när Dynamit-Harry går till baren i Polen och försöker beställa öl, då han får för sig att öl på polska heter Hadiraja. Jag tog genast patent på namnet, kontaktade Simon och berättade om min idé.” – Erik Grönwall

”Det var riktigt kul när Erik hörde av sig och berättade att han ville göra en bra och smakrik öl till sitt märke. Det passar oss perfekt. Så det har tagit mer än ett år och ett antal provningar för att komma fram till receptet på Hadiraja. Ölen är väldigt smakrik och inget för den mesiga öldrickaren.” – Simon Vikström

Train Station Brewery har haft stora framgångar och deras öl ”Groundbreaker” vann guld i SM. Deras folköl The Hoppy One blev även den väl mottagen av kritiker.

Hadiraja finns tillgänglig på Systembolaget (art.nr. 88483). Finns den inte i din butik går det bra att beställa den. Klicka här så kommer du till beställningssidan.


autograf_sm_st
autograf_simon